REGLEMENT EN PRAKTISCHE SCHIKKINGEN


Door hun deelname bevestigen de deelnemers akkoord te gaan met onderstaand wedstrijdreglement en in goede gezondheid te verkeren.


De organisatie beslist in alle geschillen die niet voorzien zijn in het reglement.

Bij vragen of opmerkingen kan u ons contacteren op : wuustwezel@winterduatlon.be

REGLEMENT:


-Iedereen neemt deel op eigen risico maar is verzekerd tegen burgerlijke aansprakelijkheid. De inrichters zijn niet verantwoordelijk voor lichamelijk      letsel, diefstal, verlies of beschadiging van het materiaal.

- Het dragen van een helm is verplicht.

- Je kan enkel deelnemen aan de wedstrijd met een mountainbike  – deelnemers met een cross- of gravelfiets worden niet in de uitslag opgenomen..

- Voor eventuele verzorging van kleine kwetsuurtjes kunnen de deelnemers terecht bij de EHBO-post in de sporthal vlakbij de douches.

-  Iedere deelnemer betaalt 5 € borg voor zijn startnummers. Na afloop krijg je deze terug na inlevering van beide startnummers.


- 10 minuten voor de start van de wedstrij zal er een briefing plaatsvinden bij de startzone.

- De wedstrijd gaat van start om 13.30h.

- Alle deelnemers lopen twee ronden van 2km, vervolgens worden er 3 ronden van ongeveer 7km gefietst, tot slot volgt nog één loopronde van 2km. Eventueel zijn onder invloed van het weer, wijzigingen aan het parcours mogelijk.

- Het is verboden te fietsen in de wisselzone.

- Het is verboden het parcours af te snijden, op straffe van uitsluiting

- In de Mastendreef en op het asfaltgedeelte in de Kastanjedreef en Molenheide vragen we om wederzijds respect. De loper loopt rechts en de fietser houdt links aan.


- Het parcours is volledig verkeersvrij, de nodige signalisatie werd aangebracht. Toch dienen de deelnemers zich te houden aan de verkeersregels.


-  De nodige seingevers worden voorzien in overleg met de politie.


- Het startnummer dient door de solo duatleten tijdens de loopproef vooraan, tijdens de fietsproef achteraan gedragen te worden. Bij de duo’s dient het startnummer doorgegeven te worden na het lopen en na het fietsen.

- Er zijn aparte kleedkamers voor dames en heren in de sporthal, gelieve de sportvloer niet te betreden en geen vuilnis achter te laten.


- De prijsuitreiking en uitslagen zijn voorzien ten laatste om 17.00u.